Paisatges de l’aigua

D’una manera o altra, l’aigua sempre és present en els paisatges, des dels urbans fins als més naturals, i n’ha estat històricament un dels principals elements vertebradors i articuladors a les nostres latituds, on més aviat és escassa, aleatòria, i molt condicionada per un canvi climàtic al qual hem d’estar molt atents. Avui es fa difícil parlar del paisatge sense associar-lo a l’aigua i al patrimoni que ha sorgit al seu voltant.

A través de 125 fotografies de 44 fotògrafs, el llibre recorre paisatges de Catalunya en què l’aigua té un paper protagonista tant en l’origen i la configuració actuals, en el seu funcionament, com en el reconeixement i la percepció social i cultural. Les fotografies mostren i reivindiquen la importància natural i ecològica de l’aigua, com també la cultural, simbòlica i social, i defensen el seu paper cabdal en qualsevol política de gestió i ordenació del territori i del paisatge, ja sigui urbanística, agrícola, forestal, turística, patrimonial o educativa.

– – –
Sala, Pere; Puigbert, Laura; Bretcha, Gemma (2018). Paisatges de l’aigua. Olot: Observatori del Paisatge de Catalunya; ATLL, Concessionària de la Generalitat, SA. ISBN: 978-84-09-07066-4.
– – –

PaisatgesaiguaPereSala