Paisatge. Ordenació i gestió a escala local

Obertura del curs de cinc dies “Paisatge. Ordenació i gestió a escala local“, organitzat per la Diputació de Tarragona i l’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Priorat i de l’Associació Prioritat.

curs

El paisatge es vist cada vegada més com un motor de desenvolupament, un atractiu local i una via per incrementar el nivell de qualitat de vida i benestar dels ciutadans. Les polítiques i estratègies de paisatge ofereixen una forma alternativa de mirar i gestionar el territori en clau de millora de la qualitat del paisatge i de promoció i dinamització local. L’objectiu d’aquesta jornada és formar a responsables polítics i tècnics de l’administració local en matèria de planificació, promoció i gestió del paisatge, per a la dinamització local, l’urbanisme, el turisme i el patrimoni, i per tal que aquestes polítiques puguin ser incorporades dins del conjunt d’eines que els agents locals fan servir (ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i xarxes de municipis, etc.).

Destinataris

· Càrrecs electes, tècnics de medi ambient, arquitectes, enginyers, tècnics en turisme i patrimoni i gestors dels ens locals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.
· Tècnics de la Generalitat, preferentment els que treballen els aspectes de gestió ambiental i urbanística, DARPA, DTS, així com de Patrimoni del Departament de Cultura.
· Tècnics d’altres administracions públiques de Catalunya i d’universitats.

Dates, horari i lloc de realització

3, 4, 10, 17 i 21 de juny de 2019 de 9 a 14 hores. Quatre sessions realitzades en quatre enclaus paisatgístics tarragonins de referència i de quatre comarques diferents:
· Castell de Miravet (Ribera d’Ebre)
· Cartoixa d’Escaladei (Priorat)
· Palau Alenyà de Montblanc (Conca de Barberà)
· Castell-Monestir d’Escornalbou (Baix Camp)
L’últim dia, visita al Priorat.

Entrades recents