Jornada ‘Paisatges Refugi’

Obertura de la Jornada “Paisatges Refugi” (Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló, 13 de desembre de 2018), organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

PaisatgesrefugiPereSala

Programa de la Jornada

En un món cansat i accelerat, on el soroll hi és sempre present i el silenci n’és absent, cada vegada són més les persones que busquen un paisatge en el que es puguin retrobar a si mateixes o a través del qual, simplement, es puguin evadir de la pressió amb la que viuen.

Hi ha qui el troba al bosc, a la muntanya, o en racons inaccessibles i mig perduts davant del mar, on la natura es manifesta de manera més salvatge. És llavors quan reapareix el mite de la cabanya, segurament –i històricament- la millor plasmació d’aquesta creixent i incessant cerca del retir, del recer, del silenci.

Hi ha, però, qui és capaç de trobar aquests llocs en els paisatges quotidians. Emergeixen així espais puntuals i fins i tot esporàdics des d’on contemplar el paisatge o tornar a conviure amb ell de manera quotidiana, també dins de les ciutats o en la seva perifèria. Uns i altres actuen com a paisatges refugi des dels quals es reclamen i es reivindiquen uns valors que l’Observatori del Paisatge de Catalunya se’n vol fer ressò.

                                   ­   €   ‚ ƒ „ 

Entrades recents