Web

ContraEstètica

Què és per tu, avui, un paisatge bell? ContraEstètica (17 de novembre de 2018) va partir de la recerca de Clara Nubiola per explorar la relació entre paisatge i estètica.

Vint provocacions de l’artista, com ara “Devuélveme el dinero. Este no es el paisaje de la fotografía que yo ví”; “Belleza = orden?”; o “Convertimos tu pueblo mediocre en reclamo turístico en 6 semanas. Saneamos, embellecemos e inventamos reclamo histórico o cultural. Presupuesto sin compromiso”. I vint paisatges aleatoris: una gasolinera abandonada, cases aparellades, una idíl·lica cala de la Costa Brava, el perfil de Diagonal Mar, la Fajeda d’en Jordà, o un vial enmig d’una urbanització deshabitada que no porta enlloc.

Cada convidat va construir una història amb un paisatge, i el va fer parlar. Els paisatges van tenir rostre, i es van impregnar de sentiments, d’emocions, de records, i d’un posicionament estètic. Una reflexió col·lectiva final va ajudar a fer, desfer i refer la mirada col·lectiva als paisatges.

Contraestetica2Contraestetica4Contraestetica3Contraestetica5

– – – –

Contrallum, projecte compartit amb Clàudia Misteli, és un espai viu i participat obert a la reflexió sobre temes relacionats amb la societat, la cultura, l’art i el país. A Contrallum cada sessió té un format únic i està dissenyat amb cura en funció de la temàtica que es tracta. Els convidats són l’epicentre, sempre un grup divers de vint persones. Contrallum busca maneres pròpies de generar coneixement, idees, moviment i connexions.

Entrades recents