Des-fer

Jornada ‘(Des)fer el territori. Pràctiques culturals i regeneració del paisatge’

Obertura de la Jornada “(Des)fer el territori. Pràctiques culturals i regeneració del paisatge” (Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí, 17 de juny de 2018), organitzada per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, i el Museu de la Mediterrània.Pletera

 

Programa de la Jornada

Vídeos de la Jornada

Després de dècades en les quals l’ocupació del territori era sinònim de riquesa econòmica, en els darrers anys s’ha donat un canvi cultural que aposta per la defensa del paisatge. Així, el paisatge és vist com un bé comú que cal protegir,gestionar i ordenar per millorar la qualitat de vida de la població però també perquè un paisatge ben cuidat pot afavorir el creixement econòmic local. Per intentar fer front al llegat del boom immobiliari s’ha fet evident la necessitat de repensar el territori i buscar sistemes per recuperar aquests espais. En els processos de restauració i desurbanització el món de l’art i la ciutadania hi tenen molt a dir.

La jornada es va emmarcar en el procés de restauració de la maresma de la Pletera a l’Estartit i en les intervencions artístiques que busquen afavorir la recuperació de la memòria del lloc i la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

 

Entrades recents